”YKSIN vai YHDESSÄ” ALPUANHARJUN HIIHTOMAJALLA 8.10.2022

17.10.2022

Kävin 25.4.2022 Alpuan kyläyhdistyksen ja Alpuan Kehityksen vieraana. Kyläklinikan jatkoksi toivottiin syksylle työpajaa nimikkeellä ”Yksin vai yhdessä”.

Työpajan paikaksi valittiin Alpuanharjun hiihtomaja, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Alpuan kylältä luoteeseen ja 13 kilometriä Vihannista Pulkkilan suuntaan. Hiihtomaja on hiihtokaudella avoinna päivittäin ma-su klo 9–21. Hiihtomaja, kaksi saunaa ja toimitsijarakennus ovat vuokrattavissa erilaisia tilaisuuksia varten.

Paikalle oli kutsuttu Alpuan kyläyhdistys ry:n ja Alpuan Kehitys ry:n lisäksi jäseniä Alpuan Nuorisoseura ry:stä. Kyläyhdistyksen tehtäviin kuuluu elävöittää ja rakentaa yhteistyötä kyläläisten keskuudessa, Alpuan Kehitys omistaa, hallinnoi ja ylläpitää Alpuan koulukiinteistöä, jossa yhdistys järjestää kyläläisille yhteistä monipuolista toimintaa. Alpuan Nuorisoseura ry:n toiminta painottuu yleisesti nuorten ja lasten harrastustoimintaan ja kotiseututyöhön.

Keskustelevan ja kuuntelevan ja idearikkaan työpäivän päätteeksi, voitiin todeta, että Alpuan kylä kehittyy eteenpäin vain yhdessä ja suunnitelmallisella yhteistyöllä. On myös pystyttävä muuttamaan toimintatapoja ja yhteistyölle on luotava selkeät pelisäännöt.

”Olot paranevat, kun tarpeeksi moni päättää, että niiden pitäisi parantua. Asiat muuttuvat, kun tavalliset ihmiset kokoontuvat yhteisen päämäärän puolesta.” Kofi Annan

Palautekin tuli heti seuraavana päivänä: ”Kiitos työpajasta, asialistaa on ryhdytty toteuttamaan ja listattu tehtävät ja vastuuhenkilöt. Muutama viikko sitten myyntiin tullut talokin on mennyt kaupaksi. Nuori nainen osti!”

”Teissä alpualaiset on tahtoa ja uskoa kehittää kyläänne yhdessä!” Anita XVI kiittää.

Skip to content