Otsake1
Image is not available
Saavutettavuusseloste
Otsake1
Image is not available
Saavutettavuusseloste
previous arrow
next arrow

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.ppkylat.fi ja sitä on päivitetty viimeksi 15.11.2022.

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Sivustomme on rakennettu WordPress-alustalle. Tekniikan puolesta saavutettavuusvaatimukset ovat kunnossa. Sivujen sisällössä on jonkin verran päivitettävää.

Ei saavutettava sisältö

Kuvien tekstivastineet (alt-tekstit). Osassa kuvista saattaa puuttua tekstivastineet, tai tekstivastine ei kuvaa riittävän hyvin kuvan sisältöä. Korjaamme puuttuvat tekstit mahdollisimman pian. (WCAG 1.1.1)

Värikontrasti. Tekstin ja taustan / kuvakkeiden / visuaalisten esitysten kontrasti eivät sivuston perusnäkymässä ole kaikissa kohdin WCAG-standardin mukainen. Sivustolla on kuitenkin käytössä saavutettavuustyökalujen valikko, jonka avulla sivujen käyttäjä voi muokata kontrastin haluamakseen sekä mm. kasvattaa fonttikokoa.

Epäselvästi nimetyt linkit. Sivuillamme on joitain linkkejä, joiden teksti ei kuvaa riittävän hyvin linkin kohdetta. Muokkaamme linkkejä parhaillaan paremmin ymmärrettäviksi. (WCAG 2.4.4)

Kartat. Sivustolla on esitetty joitain tietoja karttanäkymän avulla. Karttojen avulla esitettävä opastava informaatio tarjotaan sivustolla saavutettavassa muodossa tekstinä. Kartat, joita ei ole tarkoitettu navigaatiokäyttöön eivät kuulu lainsäädännön piiriin. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 3 §)

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi: info@ppkylat.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Skip to content