HULLUJEN IDEOIDEN ILTA OULAISTEN HONKAMAJALLA 13.10.2022

17.10.2022

Oulun ammattikorkeakoulun Vaikuttavuus esiin-hanke kutsui Kylähullu Anitan osallistumaan Hullujen ideoiden iltaan torstaina 13.10.2022 klo 17.30–20.30 Honkamajalle, Oulaisiin.  

https://www.oamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/tki-ja-hanketoiminta/vaikuttavuus-esiin

”Hurmaava Honkamaja” oli kyllä nimensä veroinen hurmaavan tunnelmallinen paikka kokoukselle. Honkamajan ja alueen omistaa Oulaisten kaupunki, siellä on runsaasti erilaisia mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja retkeilyä. Honkamajalla toimii myös pitopalveluyritys Pitopalvelu Honkamaja.

Honkamajan tunnelmaa

Oulaisissa syntyy ja tapahtuu kuten he itse kertovat. Kutsu iltaan oli lähetetty oulaistelaisille kyläyhdistyksille, muille paikallistoimijoille, yrittäjille ja kunnan virkamiehille. Lähes parikymmentä henkeä saapuikin yhteiskehittämisen iltaan saamaan vauhtia esille nousseiden hullujenkin ideoiden eteenpäinviemiseksi. Yhteiskehittämisen tarpeet syntyvät toimintaympäristön tarpeista ja haasteista. Jokainen saa jossain vaiheessa hulluiltakin vaikuttavia ideoita, mutta ne jäävät usein vain ajatuksen tasolle epävarmuuden vuoksi. Jokainen on hyvä jossain ja yhdessä vaikutetaan vielä enemmän.

Kaupunginjohtaja Riikka Moilasen ja Rieska-Leaderin alustusten jälkeen siirryttiin pöytiin, joista kukin käsitteli samaa teemaa eri näkökulmasta. Jokaisessa pöydässä oli kirjuri, joka pysyi paikallaan, muut siirtyivät pöydästä toiseen käyden kaikki pöydät läpi ja osallistuen kuhunkin keskusteluun. Keskustelun tulokset kirjattiin suoraan pöydällä olevalle paperille. Illan päätteeksi jokaisen pöydän kirjuri tiivisti pöytien keskustelut ja lopputulokset kaikille osallistujille. Illan aikana syntyi uusia ideoita, erilaisia näkökantoja ja myös ongelmakohtia, jotka antavat suuntia Tulevaisuuden kehittämiselle Oulaisissa.

Ideoita etsimässä Honkamajalla

Vaikuttavuus esiin-hanke viestii maaseudusta hyvänä paikkana yrittää, elää ja olla. Jaetaan yhteisesti hyviä käytänteitä ja kudotaan uusia verkostoja ja luodaan erilaisia kohtaamisia. Yhteistyöstä saadaan virtaa.

Tervetuloa myös Iihin!

Anita XVI

Skip to content