Raahe Alpua, Alpuan koulu

29.4.2022

Teksti ja kuvat: Anita Sievänen

ALPUAN KYLÄYHDISTYKSEN ja ALPUAN KEHITYKSEN VIERAANA 25.4.2022

Valtakunnallinen VUODEN KYLÄ 2015 tietaulu odotti minua Alpuan koululle/ Kylätalolle johtavan tien varrella maanantaina 25.4.2022, kun ajelin Kyläklinikkaa pitämään alpualaisten yhdistysaktiivien kanssa.

Paikalla olikin kahden yhdistyksen Alpuan kyläyhdistys ry:n ja Alpuan Kehitys ry:n hallituksen jäseniä, jotka halusivat saada raikkaita tuulia toimintaansa ja löytää yhdistyksille uusia polkuja tulevaisuuteen.

Niin monelle yhdistystoimijalle kuin alpualaisillekin on arkipäivää iso huoli siitä, mistä saada rahat toimintaan ja miten saadaan uusia toimijoita mukaan kehittämään kylää. Keskusteltiin myös siitä, että Alpuan kyläyhdistys ry, Alpuan Kehitys ry ja Alpuan Nuorisoseura ry tekevät jo nyt jonkin verran yhteistyötä, mutta päällekkäisyyttä toiminnoissa voidaan karsia ja mietittiin jopa yhdistymisiä.
Pienet yhdistykset ja niiden hallitukset joutuvat hoitamaan toimintansa ja talouden suunnittelun itsenäisesti ja jokainen yhdistys kuitenkin lopulta itse päättää, millaisiin toimintoihin on mahdollisuuksia ja mielenkiintoa. Tästä jatkammekin sitten taas elokuussa jatkotyöpajassa.

25.4. saimme kuitenkin muutaman yhteisesti sovitun asian valmiiksi: Kyläsuunnitelmaa ja turvallisuussuunnitelmaa päivitetään, toteutetaan heti metalliromun ja akkujen keräysviikonloppu ja alpualaiset 4H nuoret perustavat kesäkioskin Alpuan koulun yhteyteen.

Kylätalon tilojen varaus
Haluaisitko järjestää pikkujoulut, perhejuhlan, yrityksesi tai yhdistyksesi koulutuspäivän? Käytettävissä suurkeittiö sekä ruokasali. Yläkerrassa käytettävissä luokkahuoneisto esimerkiksi koulutuspäivää varten. Olisiko joskus kiva viedä omat ja naapurin tenavat purkamaan liikaa energiaa liikuntasaliin? Entä tarvitsetko lisää var4§5astotilaa?
Koulun tiloja voi varata soittamalla Alpuan Kehitys Ry:lle, puh. 044 2430719.

Lankalauantaina 16.4. Alpuan kehitys ry ja Alpuan kyläyhdistys ry järjestivät kokkotapahtuman, joka keräsi Alpuan kylätalolle arvion mukaan yli 300 osallistujaa.

”Todennäköisesti tämä oli kävijäennätys Alpuan kokkotapahtumassa, joka järjestettiin nyt pitkästä aikaa koronatauon jälkeen. Yllätyttiin positiivisesti ja kaikki saatiin kuitenkin palveltua kahviossa ja makkaranmyynnissä ajoittaisilla pienillä jonoilla. Tapahtumasta on muodostunut mukava koko perheen tapahtuma ja ilmakin suosi. Ihmisiä tuntui olevan liikkeellä jopa Oulusta asti. Suurkiitos kaikille kävijöille, myhäili Alpuan kehitys ry:n puheenjohtaja Asko Karhunen tyytyväisenä. ( SeutuMajakka 28.4.2022)

Kyläklinikan päätteeksi kyläyhdistyksen hallitus jäi vielä tekemään Raahen Lähidemokratiahallitukselle kohdeavustusta kylän kehittämiseksi – kiitos alpualaiset, nähdään elokuussa!

Täältä löytyy lisää tietoa Alpuan kylästä.

Skip to content