NIVALA Haapaperä, Haapalan koulu

3.5.2022

Teksti ja kuvat Anita Sievänen

Nivalan kaupunki on kylien, mutta myös kyläkoulujen kaupunki. Me  kasvatamme tulevaisuutta – kyltti tien varrella kertoo sen heti Nivalaan saapuville. Ja niinpä minäkin suuntasin kohden Haapaperää ja Haapalan koulua kertomaan, kuuntelemaan ja keskustelemaan kylätoiminnasta ja miten saataisiin taas eloa ja iloa Haapaperän kylän kehittämiseen.

Haapaperän kyläseura ry:n alajaoksena toimii Haapalan koulun vanhempainyhdistys, joka tekee hyvää yhteistyötä koulun kanssa ja toivoisi nyt toimintansa tueksi kyläseuratoiminnan käynnistyvän uudelleen muutamien hiljaisten vuosien jälkeen.

Haapaperään rakentuu uusia omakotitaloja ja koulunkin tulevaisuus näyttää lupaavalta, nyt on vain löydettävä kyläseuraan uusi puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet jatkamaan aiemmin hyvinkin aktiivista toimintaa. Lukihan kyläpaidoissakin aikoinaan: ”Haapaperä, Paras perä”- Haapaperä edessä ja Paras perä takana.

Kylän vanhempi sukupolvi on toivonut Haapaperän kylähistorian tallentamista, pieniä ja suuria tarinoita ja kuvia, jotta ne eivät unohtuisi, vaan tulisivat kuulluiksi ja nähdyiksi niin nykyisille kuin tulevillekin sukupolville. Illan keskustelujen tuloksena tullaan  pitämään kylällä historiailta ja samassa tilaisuudessa käynnistetään uudelleen kyläseuratoimintaa ja tehdään henkilövalinnat. 

Todettiin yhteisesti, että hyvä tiedottaminen edistää kylän toimintaa ja avoimuutta, se kertoo ajankohtaiset asiat ja kuulumiset kyläläisistä ja kyläläisille ja myös kylän ulkopuolisille. Haapaperän kyläseuralla ei ole tällä hetkellä omia kotisivuja, mutta nekin  perustetaan mahdollisimman pian ja pyydetään kylän nuoria niitä tekemään yhdessä kylätoimijoiden kanssa.

Haapaperällä on otettu nyt uusi suunta tulevaisuuteen, johon kuljetaan yhdessä ja yhteistyössä kyläseuran, vanhempainyhdistyksen ja koulun kanssa.

Hyvää jatkoa Haapaperälle!

Skip to content