VIRTUAALIMAISEMAKIERROS POHJOIS-POHJANMAALLA 20.10.

14.10.2020

Teemme virtuaalisen maisemakierroksen ympäri Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa aktiivisilla kylillä, joissa hoidettu maisemaa. Kukin kylä esittelee maisemia kuvin tai videoin. Mukana ainakin Tyrnävän Markkuu, Pudasjärven Sotkajärvi, Iin Pohjois-Ii, Oulun Ylikiimingin Vepsä ja Kärsämäen Sydänmaankylä. Maisemakierros alkaa verkossa kello 18.00 ja toteutetaan Teams-ohjelmalla.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään tänä vuonna neljättä kertaa 20. lokakuuta. Päivän vietto liittyy Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen ja tarkoitus on vakiinnuttaa se jokavuotiseksi perinteeksi. Maisemasopimus on Euroopan neuvoston maisemansuojelua, -hoitoa ja -suunnittelua koskeva yleissopimus. Päivää on vietetty aiemmin valokuvakampanjan merkeissä vuosina 2018 ja 2019. Lisäksi vuonna 2019 Maa- ja kotitalousnaiset järjestivät maisemakävelyitä 7 maakunnassa. Kävelyt saavat jatkoa tänä vuonna.

Maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton, Museoviraston, Viherympäristöliiton, Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen sekä Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskusten kanssa.

Tänäkin vuonna ympäristöministeriö järjestää myös valokuvakilpailun, johon voi osallistua lähettämällä 20.10. otetun maisemakuvan kilpailun lomakkeella netissä. Instagramissa voi seurata kansainvälisen maisemapäivän tiliä #arkimaisema ja jakaa omia kuviaan. Lisätietoja maisemapäivän vietosta: https://www.ymparisto.fi/maisemapaiva

Ilmoittaudu mukaan, niin saat osallistumislinkin: kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi. Lisätietoja: Kalle Hellström, p. 043 8255253

Skip to content