Yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä elinvoimaa kylille -webinaarit 24.4. ja 6.5.

8.3.2024

Monella kylällä lähipalvelut harvenevat, vaikka palveluiden tarve esimerkiksi väestön ikääntymisen, etätyön ja monipaikkaisen asumisen myötä voikin olla kasvamaan päin. Yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys tarjoaa uudenlaisia ratkaisuja maaseudun palvelutuotannon varmistamiseksi ja elinvoiman kasvattamiseksi.

Yhteiskunnallisella yrittäjyydellä tarkoitetaan jonkin yhteiskunnallisen, sosiaalisen tai ekologisen tavoitteen saavuttamiseksi perustettua yritystoimintaa, jonka voitosta suurin osa suunnataan valitun tavoitteen hyväksi. Yhteisölähtöinen yhteiskunnallisen yritys voi olla esimerkiksi kyläyhdistys, joka ryhtyy harjoittamaan liiketoimintaa päämääränään esimerkiksi oman kylän elinvoiman ja palveluiden säilyttäminen tai kyläläisten hyvinvoinnin parantaminen.

Tule mukaan webinaareihimme! Esittelemme innostavia tosielämän esimerkkejä sekä tarjoamme eväitä ja vinkkejä toiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen. Webinaarisarjaan kuuluu kaksi webinaaria:

  • Ke 24.4. klo 18-19.30: Yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys innostavien case-esimerkkien valossa
  • Ma 6.5. klo 18-19.30: Yhteiskunnalliseksi kyläyrittäjäksi – Miten lähteä liikkeelle?

Webinaarit järjestetään Teamsissa. Webinaarien välillä osallistujat suorittavat kevyen, aihepiiriin virittelevän välitehtävän, jonka palautus on 5.5. mennessä. Ohjeet välitehtävän suorittamiseen annetaan ensimmäisessä webinaarissa.

Asiantuntijoina webinaareissa puhuvat Jarmo Hänninen (Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo ry),Katja Rinne-Koski ja Merja Lähdesmäki (Ruralia-instituutti) sekä toiminnanjohtaja Pirjo Hongisto (Oulun Seudun Leader).

Tilaisuuden järjestää Live-säätiö osana Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskusta ja Yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintaedellytysten parantaminen -koordinaatiohanketta (ESR+ 2023–2027), yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin kanssa.

Tilaisuus on maksuton ja kohdentuu erityisesti kyläyhdistysten toimijoille, mutta on avoin kaikille yhteisölähtöisestä yhteiskunnallisesta yritystoiminnasta kiinnostuneille. Webinaarien jälkeen on mahdollista sparrailla omaa yritys- tai hankeideaa yhdessä muiden osallistujien sekä koordinaatiohankkeen työntekijöiden kanssa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tästä

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään pe 19.4.

Huom! Yllä oleva linkki vie sinut Live-säätiön Webropol-lomakkeelle. Pääset lukemaan tietosuojaselosteemme täältä.

Skip to content