Suomen Kylät osakkaaksi Töitä Suomesta osakeyhtiöön

22.4.2020

Suomen Kylät, MTK ja ProAgria ja perustivat yhteisen Töitä Suomesta Oy:n auttamaan akuutissa maaseudun työvoimapulassa. Maaseudulla on pitkään kärsitty työvoimapulasta ja Suomesta puuttuu selkeästi maaseudun tarpeita tunteva, työvoimapalveluita tarjoava yritys.

Maaseudun elinkeinoista tarvitaan eritysasiantuntemusta ja koronakriisin aiheuttamat kausityövoimaongelmat entisestään korostavat tätä tarvetta. Oleellista on myös sujuva yhteistyö alueellisten TE-toimistojen kanssa.

— Suomen Kylät on pitkään työskennellyt hankkeiden kautta työvoimapalveluissa. Tuommekin yhtiöön osaamista, jolla yhtiön toiminta laajennetaan myös auttamaan vaikeasti työllistettäviä työelämään, täydentää Suomen Kylien puheenjohtaja Petri Rinne.

— Maaseudulla on paljon tekemättömiä töitä ja avuntarvetta: Töitäsuomesta.fi -palvelussa työt ja tekijät kohtaavat. Kyse voi olla sekä palkka- että vapaaehtoistyöstä. Järjestömme piirissä tehdään vapaaehtoistyötä yli kuusi miljoonaa tuntia vuodessa, Rinne jatkaa.

— Kyläyhdistykset työllistävät palkkatuella kyläavustajia määräaikaiseen työsuhteeseen. Nyt Töitä Suomesta Oy tarjoaa heille tarpeellisen jatkopolun avoimille työmarkkinoille. Samalla järjestöön kertynyt palkkatukiosaaminen on myös yrittäjien käytettävissä. Paikallispalveluiden tarve kasvaa väestön ikääntyessä vielä nykyisen kriisiajan jälkeen, ennakoi projektipäällikkö Juhani Nenonen Suomen Kylät ry:stä.

MTK, ProAgria ja Suomen Kylät päättivät yhteisen Töitä Suomesta Oy:n perustamisesta nopealla aikataululla keskellä korona-aikaa.

— Rekrytoimme yhtiöön nopeasti työvoimaneuvojat auttamaan akuutissa kriisissä. Lisäksi yhtiö valmistelee toimintatavan, jolla voimme hyödyntää järjestöjen laajaa asiantuntijaverkostoa auttamaan maaseudun työvoimapulassa, kertoo MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.

— ProAgrian asiantuntijat auttavat maaseudun yrityksiä ympäri Suomea. Töitä Suomesta Oy täydentää palveluvalikoimaamme ja pystymme antamaan yrityksille entistä laajempaa palvelua, iloitsee Harri Mäkivuokko, ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja.

Töitä Suomesta aloittaa toimintansa välittömästi ja pyrkii nopeasti auttamaan maaseudun yrityksiä kausityövoiman saannissa. Yhtiö tulee lisäksi tarjoamaan laajan valikoiman työvoimaan ja rekrytointiin liittyviä palveluita. Verkkopalvelu töitäsuomesta.fi on jo saanut tuhansia rekisteröityneitä työnhakijoita ja -tarjoajia.

Lisätietoja:

  • puheenjohtaja Petri Rinne, Suomen Kylät, 040 555 3232
  • elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola, MTK, 040 502 6810
  • toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko, ProAgria Keskusten Liitto, 040 508 1393
Skip to content