POHJOIS-POHJANMAAN KYLÄLLE ASUMAAN -ILTA 31.8. KLO 18

29.7.2021

Kylillä asumisen mahdollisuuksiin voi tutustua etänä Kylälle asumaan -illoissa

Kylälle asumaan -illat tuovat verkon välityksellä kylien elämän ja asumismahdollisuudet maallemuutosta, monipaikkaisesta asumisesta, lähimatkailusta ja kylätoiminnasta kiinnostuneiden luokse. Iltojen aikana 3-4 kylää samalta maantieteelliseltä alueelta esittelee etänä yleisölle kotikyläänsä omin sanoin, kuvin ja videoin. Kylän asukkaat ja aktiivit kertovat, millainen paikka heidän kotikylänsä on asua ja elää, sekä mikä saa heidät viihtymään kylällä. Iltojen tavoitteena on auttaa kylien uusasukasmarkkinoinnissa sekä esitellä kylillä asumisen mahdollisuuksia.

Kaupunkiin muuttoa suunnittelevalla on usein haluttu kohde mielessä ja asuntotarjonta eri palveluiden kautta suhteellisen helposti saavutettavissa. Maallemuutosta haaveilevan mielessä saattaa pyöriä vain ajatus punaisesta mökistä ilman sen tarkempaa lokaatiota. Kylälle asumaan -illoilla haluamme tuoda konkreettisia vaihtoehtoja tarjolle sekä samalla kertoa, miten monipuoliselta asuminen nykyajan maaseudulla näyttää ja miksi kylillä viihdytään, Suomen Kylien maallemuuttoasiamies Johanna Niilivuo kertoo.

Syksyn kiertue alkaa 31.8. Pohjois-Pohjanmaan Kylälle asumaan-illasta. Tällöin päästään tutustumaan Oulaisiin, Pyhännällä sijaitsevaan Tavastkenkään sekä Tyrnävällä sijaitsevaan Markkuuseen, joka valittiin myös valtakunnalliseksi Vuoden Kyläksi vuonna 2020. Iltoja voi seurata kotoa käsin Teams-etäyhteyden kautta ja niiden aikana on mahdollista myös kysyä esittäjiltä kysymyksiä esitysten aiheisiin liittyen.

HOX! Muista ilmoittautua, niin saat osallistumislinkin. (klikkaa auki)

Skip to content