VALTAKUNNAN VIRALLINEN KYLÄHULLU XVI ON ANITA SIEVÄNEN

26.7.2021

Valtakunnan Virallisten Kylähullujen Kilta ry:n tiedote:

Valtakunnan kylähullujen valintaraati on valinnut elinikäiseen XVI. Valtakunnan Virallisen Kylähullun virkaan Anita Sieväsen Iistä Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta.

Meillä on ilo ja kunnia saada 16. Valtakunnan Virallinen Kylähullu tähän ainutlaatuiseen valio yksilöiden joukkoon. Uusi 16. Kylähullu täyttää kaikki kriteerit ja nyt häntä odottaa mielenkiitoinen elämänvaihe ja työsarka toimialueena on koko Suomi. Kylähulluksi valinnan kriteerinä on ennakkoluulottomuus, vahva tahtotila ja itsensä peliin laittaminen, minkä avulla on saanut merkittävää ja konkreettista jälkeä. Valintaperusteisiin vaikuttaa myös luova, tuloksellinen ja kaukokatseinen kotiseutu- ja kylätoimintatyö. Kylähullu on oman kylänsä, kuntansa, maakuntansa ja koko maaseudun pr-henkilö.

Valintaraati vakuuttui Anita Sieväsen soveltuvan erittäin hyvin Kylähullun virkaan ja on ansainnut elinikäisen Valtakunnan Virallisen Kylähullun arvonimen.

Hakemuksesta paistoi kirkkaana ehdotetun henkilön monipuolisuus. Hän on toiminut monella eri tasolla tehtävässään puolustaa maaseutua, hän on kirjallisesti lahjakas, kielitaitoinen. Häneltä löytyy yhteiskunnallista näkemystä, vahvaa hallinnollista osaamista, organisointikykyä ja näyttöä käytännön toiminnasta ja yhteistyöverkostoa ympäri Suomenmaata. Häneen kiteytyy sanat organisaattori ja vaikuttajatyyppi. Anitan CV on vaikuttavaa luettavaa niin työelämän, luottamustehtävien kuin vapaaehtoistyön osalta. Anitalla on erinomaiset lähtökohdat lähteä kehittämään Kylähullujen toimintaa 2020-luvulle.

Kylähullu on loputon mahdollisuus ja viittaa hän kantaa loputtomasti, loppuun asti.”

Heikki Turunen ja Anita Sievänen

Kylähullut 2021

 

Skip to content