WALOA WARJAKASTA 12.11.2022

20.11.2022

Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kyläjuhlaa vietettiin 4.9.2022 Pyhännällä ja juhlassa julkistettiin myös Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Kylä 2022 eli Varjakka Oulunsalosta.

Varjakka on noin 1500 asukkaan kylä, joka sijaitsee Oulun kaupungin Oulunsalon suuralueella vajaan 20 km:n etäisyydellä keskustasta. Yleisesti alueesta käytetään nimitystä Oulunsalon Varjakka erotuksena Lumijoen Varjakasta. Kyläyhdistys ja alueen yritykset käyttävät myös Warjakka-nimitystä.

Warjakkalaiset ry (ent. Ervastinkylän kyläyhdistys) on määrätietoisesti, suunnitelmallisesti ja alueen historillista kulttuuriperintöä kunnioittaen kehittänyt kylän toimintaa. Kehittämistyön kulmakiviä ovat olleet yhteistyö sekä yritysten että yhdistysten kanssa, yhteisöllisyys, tiedottaminen, nuorten ja lasten huomioiminen, kulttuurin ja alueen oman identiteetin vahvistaminen, kestävän kehityksen ja turvallisuuden edistäminen sekä alueen elinvoimaisuuden parantaminen. ( https://www.ppkylat.fi/kylat-juhlivat-pyhannalla/)

Ensin valinta ja sitten juhlinta, joka huipentui Waloa Warjakasta – kyläjuhlaan lauantaina 12.11.2022 klo 15.00-19.00  Warjakan Bar&Grillin alueella ja Salonpään koulun ruokalassa teemana valo. Warjakkalaiset ry järjesti Walon juhlan yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n ja Hullun Älykkäät Kylät-hankkeen kanssa. Ulkona tarjoiltiin runsaalle osallistujajoukolle uudella soppatykillä lohikeittoa, johon merilohen oli lahjoittanut Oulunsalon kalastajainseura ry. Keitin on Suomen armeijan historiallinen malli M/29 ja käynnissä on soppatykille nimikilpailu. Tulevana energiakriisitalvena kyläyhdistys  tarjotaan kyläläisille kuukausittain ilmaisen lounaan soppatykistä (omiin astioihin tarjoiltuna). Ensimmäiseksi tarjoillaan joulupuuro la 10.12 klo 14-16 Salonpään koulun parkkipaikalla.

Lohisoppa valmistuu tykissä

Kokkoyleisöä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisällä koululla juotiin kahveeta ja järjestettiin kansanedustajaehdokkaille paneelikeskustelu, jonka juonsi Oulaisten Petäjäskosken kylästä maaseutuasiamies evp. Keijo Pylväs. Koulun liikuntasalissa oli myös perheen pienemmille temppurata ja pehmoleluille mainio Nallesairaala Nallelääkärin johdolla. Ja juhla huipentui LED-vanne-esitykseen, Tommi Marosen Tulishow-esitykseen, kokon sytyttämiseen ja ilotulitukseen.

Kansanedustajapaneeli

PPKylien toiminnanjohtaja Esa ja Kylähullu XVI Anita avasivat Salonpään koululle kylien esittelypisteen, jossa keskusteltiin monipuolisesti kylien kehittämisestä osallistujien kesken. Paneelikeskustelussa nostettiin esille myös tarve laatia Oulun kaupungille oma kylästrategia ja yleisesti tuoda kylät enemmän tutuksi myös kaupunkilaisille.

Nuija puhuu

Kiitos Warjakkalaiset, Teissä on iloa, valoa, intoa ja halua kehittää kyläänne! Kuten puheenjohtajanne Kirsi Helanen totesi: ”Yhteistuumin meissä on voimaa.”

Anita XVI

 

Warjakan kokko

LEDvannerengasshow

Nallesairaalan henkilöstöä

Yleisöä Salonpään koululla

Kuvat Kristiina Valtanen ja Anita Sievänen.

Skip to content