SIIKAJOEN JOULUNAVAUS 9.12.2022

18.12.2022

Siikajoki on Suomen paras – todetaan ylpeästi kunnan nettisivuilla ja todetaan vielä, että Siikajoki on myös kymmenen idyllisen kylän kunta. Joten jo sillä periaatteella voi todeta, että Siikajoki on myös täyden kympin kunta.

Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry järjestivät Suomen surkein kylätie-kuvakilpailun lokakuussa. Kilpailulla haluttiin kiinnittää huomiota maaseudun tiestön kasvavaan korjausvelkaan sekä tiestön kunnon vaikutuksiin Suomen huoltovarmuuteen, elinkeinoihin ja kansalaisten turvallisuuteen.

Kilpailuun lähetettiin 108 kappaletta kuvia, finaaliin valittiin 8 kuvaa ja kuinkas ollakaan paras kilpailukuva löytyi Siikajoelta! Yleisöäänestys järjestettiin Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla ja ääniä annettiin yli 9000 kpl. Voittajakuva sai äänistä eniten 22 % ja sen oli ottanut siikajokinen Olli Alakorva. Kuva on otettu Siikajoentie Mt 807 sorapintaisen tien varrelta, jossa tie muistuttaa enemmän kyntöpeltoa kuin maantietä. Tien kantavuus oli pettänyt ja autokin vajosi tiehen pohjiaan myöten.

Siikajoen kunnanjohtaja Pertti Severinkangas, Suomen Kylät ryn toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto ja Suomen Tieyhdistyksen johtaja Maija-Liisa Thompson.

Ruukin torilla järjestettiin joulunavaus perjantaina 9.12.2022 ja sen yhteydessä juhlatilaisuus, jossa kunniakirjalla muistettiin Olli Alakorvan lisäksi myös surkeimman kylätien kotikuntaa Siikajokea, tien varrella sijaitsevaa Revonlahden kylää ja tien ylläpidosta vastaavaa Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskusta. Torilla siis tavattiin kuten isoimmissakin juhlissa ja iloittiin yhdessä, palkittiin, halattiin, sytytettiin jouluvalot, syötiin joulutorttuja ja juotiin kuumaa glögiä. Torijuhlan järjestivät Siikajoen kunta, Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry, Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry.

Terveiset Siikajoen Revonlahden kylältä!

Ja olihan siellä menossa mukana myös Valtakunnan Virallinen Kylähullu XVI Anita Sievänenkin.

Kylähullu Anita XVI toivottaa Rauhallista Joulunaikaa ja Hullun Hauskaa Uutta Vuotta 2023, nähdään kylillä!

Kiitokset kaikille!

Skip to content