SARJANKYLÄN-ERKKILÄN KYLÄILTA 22.1.2024

2.2.2024

Terveisiä maanantai-illan tilaisuudesta koululta. Paikalla oli ”luokallinen” kyläläisiä huolimatta huonoista ajokeleistä ja Valtakunnallinen Virallinen Kylähullu XVI Anita Sievänen, joka antoi kuulijoille mainioita ideoita ja kehitysehdotuksia kylätoiminnan kehittämiseksi jatkossa. Illan sanoma menee seuraavaksi kyläyhdistyksen hallituksen käsiteltäväksi ja jatkotoimenpiteitä on odotettavissa muutaman viikon sisään.  (https://www.facebook.com/groups/433948071688017)

21.1.2024 Sarjankylän-Erkkilän kyläyhdistys ry Nivalassa täytti 2-vuotta, onnittelut!

Sarjankylän-Erkkilän kyläyhdistys ry on Nivalan Erkkilän ja Sarjankylän alueen asukkaiden  perustama kyläyhdistys, joka perustettiin 21.1.2022 eli kyläillan aluksi joimmekin 2-vuotisjuhlakahveet makoisan täytekakun kera. Yhdistyksen tavoitteena on pitää kylä elinvoimaisena ylläpitämällä yhteishenkeä ja toteuttamalla toimenpiteitä, joilla houkutellaan kylälle uusia asukkaita ja Erkkilän koululle uusia oppilaita. Uusi koulu, kyläkoulu 1-6 luokkaisille, valmistui syyslukukauden 2023 alkuun ja antaa näin lapsille mahdollisuuden koulunkäyntiin omalla kylällä. Nivalan koko perheen maaseutunäyttelyssä kyläyhdistyksellä oli oma osasto ja ennen uuden koulun valmistumista pidettiin Erkkilän vanhan koulun muistelot ja uusien kyläläisten muistaminen. Kylällä on runsaasti tarjolla tontteja aivan koulun läheisyydessä ja monenlaisia harrastusmahdollisuuksia luontoon liittyen kuten lintutorneja, kosteikkoja, tulistelupaikkoja ja kotia. Sarjankylä-Erkkilä on peräti kolmen lintutornin kylä, mutta vaativat pikaisesti kunnostusta ja yhteistyötä kaupungin kanssa.

Nivalan kunta onkin omassa strategiassaan nostanut kylät ja kyläkoulut esille, jotta arki kylillä sujuu ja lapsilla on turvallinen koulumatka. Päätös on myös tehty, että Järvikylään tulee uusi kyläkoulu 1-6 luokkalaisille. Elämäntäyteisillä kylillä elämä on edullista, tontteja on tarjolla ja yhteisöllinen kökkähenki on voimissaan.

Nivalaan on perustettu vuoden 2022 alussa myös Nivalan kyläneuvosto ja laadittu kattava järjestöjen yhdistysyhteistyön asiakirja. Yhteistyöasiakirjalla vahvistetaan kaupungin ja järjestöjen välistä yhteistyötä, lisätään avoimuutta ja selkeytetään yhteisiä pelisääntöjä.

Nivalan kylät – Ahde, Aittola, Haapaperä, Haikara, Junttila, Järvikylä, Karvoskylä, Keskusta, Koskenperä, Maliskylä, Padinki, Ruuskankylä, Sarjankylä-Erkkilä

ja Ypyä -Junno – on esitelty Nivalan kaupungin sivuilla ja sieltä löytyvät myös Kyläneuvoston kylien edustajien yhteystiedot.

Sarjankylän-Erkkilän kyläyhdistys on toiminut kahden vuoden ajan virkeästi, mutta aina tarvitaan uusia ihmisiä ja uusia ajatuksia kylän kehittämiseksi. Kyläsuunnitelman teko aloitetaan keväällä seuraavalle viisivuotiskaudelle ja tehdään kyläkysely. Kyläkummitoiminta herätti myös innostusta. Kyläkummi tai kyläkummit auttavat vapaaehtoisesti muuttajia kotiutumaan uuteen asuinpaikkaansa ja osaavat kertoa alueen palveluista sekä yhdistys- ja harrastustoiminnoista. He osaavat kertoa alueen vapaista asunnoista, taloista ja tonteista, toivottavat uudet asukkaat tervetulleiksi, kutsuvat mukaan kylän ja kunnan toimintaan ja toimivat näin uusien asukkaiden tukena ja turvana monella tapaa.

Nähdään taas ja Anita XVI kiittää !

Skip to content