PUDASJÄRVI Hetekylä, Hetepirtti

30.3.2022

Teksti ja kuvat: Sirkku Kianto

Olipa mukava käydä Pudasjärven Hetekylässä, 28.3.2022 näin kevään kynnyksellä. Hetekylän kylätalossa Hetepirtissä ja erityisesti salin puolella alkoi heti illan alkajaiseksi kuulumaan elämän ääniä eli lasten pelejä ja ilakointia. Riemua riitti futiksen ja jalkapallon parissa koko illan.


Hetekylän Nuorisoseuran Hetepirtti toimii kylän kokoontumispaikkana ja onkin tosi viihtyisä ja kodikas, antaen puitteet monenlaiselle kokoontumiselle.

Hullun Älykkäät Kylät-hankkeen Kylähullu Anita Sievänen kertoili jälleen runsain esimerkein tarinoita kylien kehittämisestä. Aluksi Sirkku pyysi kyläläisiä kirjoittamaan ylös asian, johon aivan erityisesti pitäisi kylällä ryhtyä. Anitan turinoinnin jälkeen muistiinpanot käytiin läpi. Kaikkien ensisijainen toive oli, että kylälle saataisi uimapaikka. Yhdessä keskustellen pohdittiin lähijärvien ja lampien tilaa.

HOX! AUKAISE KUVA KLIKKAAMALLA SITÄ

Olipa mukavaa myös huomata, että hetekyläläiset kaikki toivoivat, että kylälle saataisi taas uutta toimintaa, eloa ja yhteistä iloa. Haluttiin ryhtyä taas järjestämään tansseja, niin kuin ennen vanhaan, mahdollisesti käsityöpiirejä, jumppaa ym. mukavaa. Jouluiset tapahtumat, yhteislaulutilaisuudet, askartelut ym. toisivat sitä mukavaa yhteistä toimintaa ja hyvää mieltä kylälle.

Koska Sammakkolammen kunnostaminen virkistyskäyttöön herätti kiinnostusta ja innostusta tehdä asialle jotain, kyläläiset päättivät selvittää mahdollisuuden sen kunnostamiseen. Hyvä Hetekylä, niin sitä pitää! Ei muuta kun tuumasta toimeen.

Kiitos Ullalle ja Tiialle tarjoiluista! Oli niin hyvät kahvit ja iltapalat!

Hyvää jatkoa Hetekylälle!

Skip to content