PIIPPOLAN KYLÄPÄIVÄT 8.7.2023

18.7.2023

Siikalatvan kunta aloitti toimintansa vuoden 2009 alusta, jolloin Kestilän, Piippolan, Pulkkilan ja Rantsilan kunnat liittyivät yhdeksi kunnaksi. Siitä lähtien on myös vietetty Siikalatvan pitäjänpäiviä näissä kaikissa neljässä entisessä kuntakeskuksessa ja tarjoavat kyläkulttuuria neljällä eri kylällä läpi heinäkuun – Kestilä 26.6.-2.7. ja Piippola 3.-9.7. ja Rantsila 10.-16.7. ja Pulkkila 17.-23.7.2023. Tapahtumia on jazz-konsertista puistojoogaan ja teatteriesityksistä yhteislauluihin ja huipentuvat kylittäin lauantain toripäiviin.

Toritapahtuman juontaja Anna-Liisa Pitköaho-Pussila ja Siikalatvan kulttuurisihteeri Taina Jordan

Oma kotiseutu, oma kylä koetaan tärkeäksi ja sitä halutaan kehittää näin kyläkulttuurin voimin. Kylä on ikäänkuin perhe ja rakkaus kotiseutuun voi myös pelastaa kylän. Ei tarvita kuin yksi tai edes muutama aktiivi, jotka tarttuvat toimeen ja saavat aikaan jopa uusia palveluja kylille, kylätalot muuttuvat palvelukeskuksiksi. Kotiseudulleen palaavat nuoret voivat myös monipuolistaa palveluja tai näin tuoda ihan uutta yritteliäisyyttä kylälle.

Piippolassa Pajan taidenäyttelyssä, Väänäsentie 9, oli esillä eri tyylisten taiteilijoiden teoksia ja jo pelkkä näyttelytila oli erittäin mielenkiintoinen ja tulvillaan tunnelmaa, sillä näyttely oli pystytetty entiseen korjaamoon. Piippola-viikko alkoi vastantekotalkoilla Pappilanniemessä ja lauluillalla Piippolan Pappilanrannassa ja päättyi sunnuntaina 9.7. Keskipisteen alueellisen teatterin Kepitys ry:n leikillisen hauskaan komediaan Opri. Koko viikon viikon monipuolisesta ohjelmasta vastasivat piipposet yhdistykset, aktiiviset kyläläiset ja Siikalatvan kunta – yhdessä.

Piippolan vaarin leikkipuisto Piippolan kylälle!

 

Ja eihän tuota kylän kuuluisinta henkilöä Piippolan vaariakaan oltu unohdettu, sillä toripäivillä oli myös myynnissä pyttipannua Piippolan vaarin leikkipuistohankkeen varainhankintaa varten. Lastenlaulusta tutuksi tullut Piippolan Vaari saa näin oman leikkipuiston nimikkokyläänsä Piippolaan. Leikkipuistosta tulee alle kouluikäisille tarkoitettu leikkipuisto, joka mahdollistaa Piippolan kylästä entistä elinvoimaisemman, lisää asumisviihtyvyyttä ja kasvattaa lapsiperheiden vetovoimaisuutta.

 

Kylähullu Anita tapasi myös piippolalaisen pitäjänneuvos Ilmari Ojakosken. Hän on myös virassaoleva Piippolan vaari.

Kyläpäivillä ratkottiin myös Piippolan löylynheiton mestaruus, järjestäjänä toimi liikuntaseura Piippolan Terävä ry

Ranttiset, piipposet, kestiset ja pulkkiset Teitä edelleen tarvitaan kehittämään kyliänne ja yhdessätekemisessä on voimaa. Minkä päätätte, sen teette. Minkä teette, ette yksin vaan yhdessä.

Ihan hullun hauskaa yhdessä Kylähullu Anita XVI ja soteasiantuntija Tyyne eli koomikko Johanna Keinänen. Kylillä tavataan!

Kiitos mukavasta päivästä Piippolan kyläpäivillä, tavataan syksyllä Rantsilassa ja Pulkkilassa!

 

Anita XVI

Skip to content