MAAKUNNALLINEN KYLÄJUHLA RAUTIOSSA 24.9.2023

24.9.2023

Maakunnallinen kyläjuhla vietettiin Raution uudessa monitoimitalon upeissa puitteissa sunnuntaina 24.9.2023. Tilaisuudessa kuultiin tervehdykset Kalajoen kaupungilta (valtuuston pj. Miika Heikkilä, kaupunginjohtaja Jukka Puoskari), Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:ltä (vpj. Anita Sievänen) ja Pohjois-Pohjanmaan liitolta (maakuntajohtaja Jussi Rämet), juhlapuheen piti maakuntavaltuutettu Katja Hänninen. Sahansoittaja Ari Sihvonen, Raution koululaiset ja Heikki Hakolan Rautiolle tekemä ”Vielä kerran” viihdyttivät yleisöä hienoilla musiikkiesityksillä.


Katja Hänninen                    Jussi Rämet                  Miika Heikkilä                 Jukka Puoskari

Ari Sihvonen


Raution koulun lapsikuoro

Tilaisuudessa luovutettiin ennätysmäärä kylätoiminnan ansiomerkkejä, yhteensä 32 kappaletta.


Hopeisen kylätoiminnan ansiomerkin saajat.

Pronssisen kylätoiminnan ansiomerkin saajat.

Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2023 kyläksi valittiin Revonlahti Siikajoelta. Valintaraati perusteli valintaa seuraavasti:  ”Revonlahti on lämminhenkinen, toiminnallinen ja kehityshaluinen kylä, joka on luonut ympärilleen yhteistyökykyisen, kattavan ja toimivan verkoston, jonka keskeiset toimijat ovat kylän yhdistykset ja yritykset sekä kunta. Kylällä on hyvin hoidettu ajantasainen ja monikanavainen tiedotus, yhteisesti toteutettu hieno kyläkirja ja kotisivut luettavissa myös englanniksi. Kotiseututalon kunnostukseen ja palvelumahdollisuuksiin sekä sen ympäristön hoitoon on panostettu merkittävästi.”

Revonlahden delegaatio

Revonlahden kyläyhteisön toiminnalla on pitkät perinteet. Revonlahden kotikyläyhdistys on toiminut  keskeytyksettä jo 50 vuotta. Kylän edunvalvontatyön lisäksi yhdistys on ylläpitänyt ja kunnostanut Revonlahden vanhaa pappilaa, nykyistä kotiseututaloa. Revonlahden kyläkirja “REVONLAHTI historiaa ja ihmisten tarinoita” ilmestyi vuonna 2022. Aktiivisia toimijoita kylällä ovat Revonlahden kotikyläyhdistyksen lisäksi Revonlahden maa- ja kotitalousnaiset, Revonlahden metsästysseura, Revonlahden reserviläiset, Eläkeliitto, Revonlahden rauhanyhdistys, Revonlahden voimailijat ja Siikajoen 4H.

Kunniamaininnat Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2023-kilpailussa saivat Luohua Siikajoelta, Pirttikoski Pyhäjoelta, ja Korpinen Pudasjärveltä.


Juhlan lopuksi Kalajoen kaupunki ja Raution kylä luovuttivat kyläluudan vuoden 2024 juhlan pitäjälle eli Oulun kaupungille ja Warjakan kylälle.

Skip to content