KUUSAMON KYLIEN NETTISIVUTYÖPAJA KUMPPANUUSTALO NUOTALLA 5.10.2022

15.10.2022

Kuusamon kyläpäivillä 2.7.2022 Kärpänkylällä tuli esille toive, että järjestetään syksyllä nettisivuilta kyläyhdistyksille. Niinpä Hullun Älykkäät Kylät-hanke tarttui toimeen ja järjestimme Kumppanuustalo Nuotalla keskiviikkoiltana 5.10.2022 klo 17.00 alkaen nettisivutyöpajan kyläläisille. Suomen Kylät ry on tehnyt yhteistyösopimuksen Yhdistysavaimen kanssa ja tarjoaa Suomen Kylät ry:n jäsenyhdistyksille käyttöön veloituksettoman aloituspaketin, jossa on mukana mm. kotisivut ja jäsenrekisteri. Ja näiden osien käytön voi aloittaa heti Free-versiolla ja kyläyhdistys saa samalla käyttöönsä ilmaisen verkkotunnuspäätteen kylille.fi. Tehtyyn sopimukseen kuuluu myös 25% alennus kaikista Yhdistysavaimen tarjoamista maksullisista versioista. Jos yhdistyksellä on jo olemassa oma verkkotunnus, voi sitä käyttää myös osoitteena, mikäli käytössä on jokin Yhdistysavaimen maksullisista versioista.

Kumppanuustalo Nuotta

Työpaja aloitettiin Yhdistysavaimen tunnin mittaisella teams-koulutuksella. Parikymmentä osallistujaa kuuntelivat Tervetuloa Yhdistysavaimen -käyttäjäksi infoa ja kysymyksiä riitti jopa yliajalle. Ja sitten aloitettiin perustamaan uusia nettisivuja kyläyhdistyksille. Olimme pyytäneet jokaisesta yhdistyksestä vähintään kaksi henkilöä paikalle, jotka rekisteröityivät samalla perustettavien sivujen pääkäyttäjiksi.

Yhdistysavain kouluttaa nettisivujen tekoon

”Tämähän onkin helppokäyttöinen, ei ollenkaan vaikea” totesivat monet osallistujat ja jatkoivat innokkaasti uusien kyläyhdistysten nettisivujen rakentamista omilla tietokoneillaan.

Kuolion seudun kylät ryn uudet nettisivut rakentumassa

Kotisivujen tekeminen itsenäisesti on tänä päivänä huomattavasti helpompaa kuin vuosikymmen takaperin, mutta on muistettava perustamisen jälkeen se tärkein asia – päivittäminen! Vanhentunut tieto karkottaa kävijät, kun taas tuore sisältö houkuttaa kävijöitä. Google ja muut hakukoneet arvostavat tuoretta sisältöä. Hakukonerobotit tulkitsevat päivittymättömillä sivuilla olevan tiedon helposti vanhentuneeksi ja laskevat sivujen sijoituksia hakutuloksissa.

Kumppanuustalo Nuotta Kuusamossa on yli 100 Koillismaalaisen yhdistyksen käytössä ja tarjoaa heille järjestökaappeja, varastoja, kokoustiloja, toimistotiloja ja yhteistä toimintaa.

Kumppanuustalo Nuotta on tarkoitettu kohtaamispaikaksi eri sukupolville ja kulttuureille, missä eri-ikäiset ja erilaisissa elämäntilanteissa olevat ihmiset voivat turvallisesti kohdata. Sinne ovat tervetulleita myös ihmiset, jotka eivät kuulu mihinkään yhdistykseen tai järjestöön. Tavoitteena on edistää monin tavoin ihmisten hyvinvointia, yhteisöllisyyttä, tasavertaisuutta yhdistämällä yhdistysten resursseja ja tukemalla niiden toimintaa. www.ihimiset.fi/kumppanuustalo-nuotta/ 

Kiitos Lumi ja onnittelut Maaselän kylän väki, Kuolion seudun kylät ry, Kärpänkylän seudun kylät ry ja Törmäsen seudun maamiesseura ry – nettisivunne tulevat palvelemaan niin kyläläisiä kuin vieraitakin!

Kutsukaan minut taas kylään!

Anita XVI

Skip to content