ENSIAPUREPPUJA LAHJOITUKSENA KUUSAMOON

24.1.2023

Kuusamolaiset kylät saivat oivalliseen aikaan lahjoituksena ensiapureppuja, kun kaupunki vain viikkoa aiemmin julkaisi kyläturvallisuuden parantamiseen tähtäävän kyselyn. Ensiapureppuja kyläyhdistyksille lahjoitti vakuutusyhtiö LähiTapiola Kainuu-Koillismaa viime torstaina Kumppanuustalo Nuotassa järjestetyssä tilaisuudessa.

Reppuja oli vastaanottamassa 11 kylän edustajat. Kaikkiaan Kuusamossa on 32 kyläyhdistystä, ja kaikille riittää reppuja, toteaa Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n puheenjohtajana toimiva kyläasiainneuvottelukunnan puheenjohtaja Heino Ervasti.

Kaikkiaan LähiTapiola Kainuu-Koillismaa lahjoitti 150 ensiapureppua Kainuun ja Koillismaan kyläyhdistyksille. Ensiapureppujen arvo on yhteensä 30 000 euroa.

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa siirtää vuosittain osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta käyttörahastoon. Rahastosta vakuutusyhtiö tekee lahjoituksia paikallisille, yleishyödyllisille seuroille ja yhteisöille.

– Tänä vuonna hallituksemme päätöksellä päätimme lahjoittaa Kainuun ja Koillismaan alueella toimiville aktiivisille kyläyhdistyksille ensiapureppuja, jotka ovat käytössä niin kyläläisten kuin kylissä vierailevien ihmisten turvana erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, kertoo LähiTapiola Kainuu-Koillismaan toimitusjohtaja Olli Kokkonen.

Repuista sata jaettiin Kainuussa ja 50 kappaletta oli Koillismaalle. Taivalkoskella noin kymmenen reppua lahjoitettiin keskiviikkona 18. tammikuuta monitoimitalolla. Loput ensiapureput lahjoitetaan yleishyödyllisille tahoille, kuten esimerkiksi partiolaisille toimitusjohtaja Kokkonen toteaa.

Nuotassa kyläyhdistysten edustajien keskuudessa ilmeni, että moni kyläyhdistys oli jo jakanut kaupungin verkkokyselyä esimerkiksi Facebook-sivuillaan ja kehottanut kyläläisiä siihen vastaamaan. Turvallisuusasiat otetaan tosissaan ja esimerkiksi varautumisesta on keskusteltu ja sitä on harjoiteltu.

Kylien asiaa ollaan valmiita ajamaan, kaikki panostus ei saa mennä keskustaajamaan.

– Keskusta eli Kirkonkylä on yksi kylä muiden joukossa, eräs kyläaktiiveista huomautti painokkaasti.

Kuvateksti (Hanna Rautio):

Ensiapureppuja olivat vastaanottamassa Vuotungin maamiesseura Reijo Palosaari, Kuolion seudun kylät Arto Veteläinen, Nissinseudun kylät Ari Oikarainen, Kärpänseudun kylät Ulla-Maija Kojo, Mäkelä-Saapunki kyläyhdistys Markku Kolvanki, Määttälänvaaran maamiesseura Antti Leskelä, Puutteenkylän kylätoimikunta Anu Juho, Salmisenseudun kyläyhdistys Ulla-Riitta Kämäräinen, Vasaraperän kylätoimikunta Seppo Linjakumpu ja Maaselän kylänväki Kyllikki Nivala. Mukana myös Pohjois-Pohjanmaan kylät ry:n varajäsen Lumi Törmä ja pj. Heino Ervasti. Lahjoituksesta vastasi LähiTapiola Kainuu-Koillismaa ja jakajina toimitusjohtaja Olli Kokkonen ja Kuusamon vakuutusedustaja Tomi Ronkainen.

Skip to content